3D billeder i CorelDRAW

3dintroIntroduktion

Dette applicationstip vil vise hvordan almindelige tegninger og vector logoer konverteres til 3D billeder ved hjælp af CorelDRAW til laser gravering.

Overblik

Corel DRAW versionerne 12, X3, X4, X5, X6, X7 og X8 vil virke med denne proces. Denne vejledning burger Corel DRAW version X7 for at illustrere processen.

Note: Det anbefales at bruge en kraftig laser til denne process; dog kan de fleste laser styrker bruges omend det vil gå langsomt.

Mere avancerede billeder som foto og ansigter, kan ikke bruge denne metode. Billeder fra dyre avancerede 3D scannere, 3D kameraer systemer eller specielle 3D software er nødvendige for denne form for billede.

Hvis meget detaljerede billeder er nødvendige og ikke kan blive genereret ved hjælp af denne vejledning, er der virksomheder med software og hardware til at oprette eller konvertere dit billede til et 3D klart laserbillede for et gebyr. Disse virksomheder producerer 3D clipart, og kan udføre specialopgaver. Hvis du er interesseret i dette skal du gå til: www.gantryco.com.

1  2 

 1. Design eller åben fil, converter filen til sort hairline omrids som vist.

Hairline er den tyndeste type omrids der findes

 2. Vælg contour værktøjet I den venstre toolbar, eller drop-down menuen: Effects/Contour.

Contour  genvejstast: Ctrl+F9
1  2 

3. Vælg filen med det omrids du vil give contour. I contour feltet vælges “To center” og set contour offset til 0.25mm (0.001”). Vælg hvid som omrids og fyldfarve. Tryk på “APPLY” knappen.

4. Anvend dette på alle de relevante komponenter I designet.

Det kan være nødvendigt at ændre rækkefølge på objekterne så de kommer til syne. Dette gøre ved at trykke “Shift+Page up eller page down”.

1  2 

5. Vælg figure nog gå til drop-down menuen Bitmaps/Convert to Bitmap. Her ændres opløsningen til 600dpi, og Color mode til grayscale (8- bit) og vælg “OK”.

Dette konverterer billedet til .bmp format og mindsker størrelsen så det er nemmere at håndtere

6. Placer en sort baggrund for effektens skyld (ikke nødvendigt). Vælg figure nog gå til drop­down menu Effects/Adjust/Gamma. Juster slider “Gamma Value” for at justere billedet og “Preview” for at se ændringerne

1  2 

 7. Gamma korrektion vil justere stejlheden I billedet og den made det vil gravere. Større justering giver mindre stejlhed.

Test vil være nødvendige for at få den ønskede effekt afhængigt af materiale og ønskede dybde i dette materiale

 

8. Filene er nu klar til gravering.

1  2 

 9. Vælg material fra materialedatabasen. Gå til manuel control og vælg 3D

Ved først at vælge material I materialedatabasen overføres instillingerne til Manuel control da 3D ikke er en mulighed i Materialedatabasen.

10. Graver dit 3D billede (Ahorn).

Flere gennemløb er anbefalet for at opnå dybde frem for lavere hastighed. Dette giver et renere og skarpere resultat (Dette eksempel er lavert med 4 gennemløb på 50 watt laser)  
1  2 

 11. De mest almindelige former og vector logoer kan konverteres til 3D efter denne metode.

 

 12. Hårdt træ og nogle plast typer egner sig bedst til 3D gravering. Nogle materialer virker bedre end andre og det er nødvendigt at prøve sig frem for at finde ud af hvordan et givent material virker ved 3D gravering.

 

© Ingeniørfirmaet Finn R. Jacobsen ApS

Unikt for Universal Laser

 • Universallaser 1-touch-laser-photo1-Touch Laser Photo™

  ...gør alle fotografier egnede til laser gravering. Vælg materialet og 1-Touch Laser Photo™ vil afgøre hvilke instillinger der er optimale og vælge den ideelle power og hastighed. Derefter graveres billedet ved et tryk på en knap Se video...  Se demo video...

 • hpdfoHPDFO™

  ...optikken fokuserer laserstrålen i et meget mindre brændpunkt. Det giver et skarpere billede og en finere tolerance. Samtidig giver det mulighed for direkte mærkning af flere metaller uden brug af mærkningspasta og lignende.

 • laser-interfaceLaser Interface+™

  Verdens mest avancerede og fleksible laser driver til materialebearbejdning. Laser Interface+™ er en materialebaseret printer driver der giver dig valget mellem automatisk eller manuel kontrol over alle systeminstillinger. Kombineret med Universal Control Panel (UCP), giver det fuldstændig kontrol.

 • multi-wavelengthMultiwave

  Den nye multi bølgelængde teknologiplatform udnytter de nyeste laser kilder til at behandle materialet.

  PLS6MW kan udstyres med 1,06μ, 10,6μ og 9,3μ lasercartridges Se video...

 • superspeed SuperSpeed™

  ....sender to uafhængige laserstråler, fra hver sin Laser cartrigde, ned på emnet således at hastigheden fordobles ved raster gravering.

 • pass-through Ægte Class4 med gennemløb

  Den alsidige ILS platform er designet til gennemløb således at den kan tage meget lange emner eller materiale i ruller Se video...

 • superspeedDual Laser Configuration

  ...giver mulighed for at sammenkoble to laser cartridges til at give en enkelt laserstråle for ekstra power og fleksibilitet. PLS6.150D, PLS6.150D (med SuperSpeed™), ILS9.75 og ILS12.75 er alle klar til Dual Laser Configuration. Se video...

 • rapid-reconfigurationRapid Reconfiguration™

  Alle Laser cartrigdes er pre aligned fra fabrikken så de er klar til at montere i laseren, uden nogen form for justering og kalibrering. Se video...

ulsbadge

Ingeniørfirmaet Finn R. Jacobsen ApS • Laurentsvej 28 • 2880 Bagsværd • Tlf: +45 4444 0488 • Fax: +45 4444 0715 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Website Security Test