Problemer forårsaget af LGACS

LGAC (= Laser Generated Air-bourne Contaminants)
– dette er en betegnelse som benyttes indenfor industrien for den forurening af luften som laserbearbejdning forårsager.

 

Virkningerne af Laserrøg og dampe

Der er især tre problemer man skal være opmærksom på:

 • Sundhedsricisi - hvilke virkninger det har på de personer, der er i nærheden af udstyret
 • Laserens effektivitet – påvirkning af laserens optik
 • Produkt forurening – tilsvining af de produkter, der bliver forarbejdet

 

Sundhedsricisi

Betændte luftveje

For at partiklerne ikke ikke indåndes skal de fjernes fra arbejdsmiljøet for at forhindre bronchiale eller lungeskade.

 

Partikler

Partikler der genereres ved de fleste former for laserforarbejdning, er mindre end 1 micron i størrelse og som sådan er næsten alle respirable. Dette giver anledning til to særskilte bekymringer.
1.)  Mængden af støv som bliver indåndet
2.)  Støv af enhver art kan udgøre en sundhedsrisiko, når koncentrationer i luften er større end 10 mg/m3 (som et tidvægtede gennemsnit over en 8-timers periode) eller 4 mg/m3 af respirabelt støv (som et tidvægtet gennemsnit over en periode på 8 timer).

Lasermærkning genererer typisk op til 1 mg/s laserrøg og laserskæring genererer over 10 mg/s.
Derudover skal man være opmærksom på de reaktioner og påvirkninger, som partiklerne kan fremkalde. Dette kan forårsage allergi, være kræftfremkaldende eller give forgiftninger. Det kan også nævnes, at f.eks. krom og nikkel forbindelser frigivet fra rustfrit stål menes at være kræftfremkaldende stoffer.

 

Gasser

Her gælder det primært farlige dampe og gasser fra bearbejdning af plast og andre organiske materialer. Mange af disse er beskrevet i myndighedskrav - dansk lovgivning og arbejdstilsynets anvisninger.

 

Laserens effektivitet

De optiske komponenter i lasermaskinen kan blive tilsvinet, hvis der ikke er nok udsugning. - Selv om alle Universal Laser Systems maskiner har beskyttelse af optikken, så er det stadig vigtigt. – Røg kan brænde fast på linser eller spejle og forårsage dårlig mærkning eller skæring. De optiske komponenter kan også blive ødelagt af røg. Desuden partikler i laserstråle kan bryder/afspejle det lys, som diffuses BOM (se animationen modsatte).

 

Produkt kontaminering

Røg fra laserforarbejdningen kan tilsvine de materialer man har i maskinen. Det kan brænde fast eller give fejlfarvning.

Unikt for Universal Laser

 • Universallaser 1-touch-laser-photo1-Touch Laser Photo™

  ...gør alle fotografier egnede til laser gravering. Vælg materialet og 1-Touch Laser Photo™ vil afgøre hvilke instillinger der er optimale og vælge den ideelle power og hastighed. Derefter graveres billedet ved et tryk på en knap Se video...  Se demo video...

 • hpdfoHPDFO™

  ...optikken fokuserer laserstrålen i et meget mindre brændpunkt. Det giver et skarpere billede og en finere tolerance. Samtidig giver det mulighed for direkte mærkning af flere metaller uden brug af mærkningspasta og lignende.

 • laser-interfaceLaser Interface+™

  Verdens mest avancerede og fleksible laser driver til materialebearbejdning. Laser Interface+™ er en materialebaseret printer driver der giver dig valget mellem automatisk eller manuel kontrol over alle systeminstillinger. Kombineret med Universal Control Panel (UCP), giver det fuldstændig kontrol.

 • multi-wavelengthMultiwave

  Den nye multi bølgelængde teknologiplatform udnytter de nyeste laser kilder til at behandle materialet.

  PLS6MW kan udstyres med 1,06μ, 10,6μ og 9,3μ lasercartridges Se video...

 • superspeed SuperSpeed™

  ....sender to uafhængige laserstråler, fra hver sin Laser cartrigde, ned på emnet således at hastigheden fordobles ved raster gravering.

 • pass-through Ægte Class4 med gennemløb

  Den alsidige ILS platform er designet til gennemløb således at den kan tage meget lange emner eller materiale i ruller Se video...

 • superspeedDual Laser Configuration

  ...giver mulighed for at sammenkoble to laser cartridges til at give en enkelt laserstråle for ekstra power og fleksibilitet. PLS6.150D, PLS6.150D (med SuperSpeed™), ILS9.75 og ILS12.75 er alle klar til Dual Laser Configuration. Se video...

 • rapid-reconfigurationRapid Reconfiguration™

  Alle Laser cartrigdes er pre aligned fra fabrikken så de er klar til at montere i laseren, uden nogen form for justering og kalibrering. Se video...

ulsbadge

Ingeniørfirmaet Finn R. Jacobsen ApS • Laurentsvej 28 • 2880 Bagsværd • Tlf: +45 4444 0488 • Fax: +45 4444 0715 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Website Security Test