DC og RF laser
Der er en del fundamentale forskelligheder mellem DC glass lasere og RF metal lasere. Disse forskelle har bl.a. betydning for stabilitet, hastighed, kvaliteten af det færdige resultat, sikkerhed, levetid for laserenheden og behov for ydre komponenter.

DC Glass Lasere

De første CO2 lasere blev opfundet i begyndelsen af tresserne , og var stort set identisk med DC glas lasere , der sælges i dag . Disse typer af lasere er næsten udelukkende fremstillet i Kina . Der er ikke sket udvikling indenfor glasrørs laserne de sidste 50 år. Alle teknologiske fremskridt er gjort indenfor radio frequency lasers og metal laser design.

En DC- glas laser består af en skrøbelig glas beholder fyldt med en lasergas blanding. Laser optikken er typisk sat direkte i enden af glasrøret for at forsegle laserrøret og danne laserresonator . Man benytter en højspændingsudladning til at ionisere gassen i glasbeholderen at frembringe en laserstråle.

På grund af dårlig varmeledning i glas og lav effektivitet af DC højspændingsudladningen, så anvender man vandkøling for at kunne opnå kontinuerlig drift. Den bedste måde at vandkøle en laser på er at anvende en vandkøler. En sådan består af en slags køleskab og en pumpe, der re- cirkulerer vandet omkring laseren for at holde en nogenlunde konstant temperatur. DC glas laserne benytter højspænding og i kombination med vand er det ikke helt ufarligt at arbejde med.

Ligesom DC lasere i tresserne, så er DC lasere i dag stadig kendetegnet ved meget lav modulationshastighed. Når modulationshastigheden er lav, så giver det store begrænsninger i laserprocessen og dermed nedsat hastighed og kvalitet af især rastergraverings- eller mærkningsopgaver – ting som kræver stabil og nøjagtig laser pulsering.

Anvendelse af glas som en gasbeholder og DC-udladning mellem elektroderne producerer over tid en forurening af lasergas blandingen. Der dannes biprodukter fra elektrodens erosion og udsivning af nogle af komponenterne i gasblandingen. Dette gælder især især helium som på grund af sine extremt små atomer nemt siver ud gennem samlinger og forseglinger.
Derudover skal man passe meget på ved håndtering af glasrørs laserne. De kan meget nemt blive beskadiget når man arbejder med lasermaskinen eller ved termisk chok fra start eller stop af vandkølingen. Som et resultat af ovenstående, så er levetiden for glaslaserne meget uforudsigelig og ofte kort. Glasrørslaserne kan ikke repareres eller genanvendes. De smides væk, når de ikke gør det de skal og man må købe et nyt.

Slutreplikken må være: Glaslasere er sarte enheder som anvender en meget gammel og forældet teknologi . Når DC glas lasere er integreret i en lasermaskine, så skal de have ekstra køleudstyr og de kan være farlige at arbejde med. Forarbejdningskvaliteten og ensartetheden er ringe, hastigheden er som regel lav og levetiden er uforudsigelig og som regel kort.

RF Metal Lasere

En RF metal laser har en hermetisk forseglet metal kammer, der indeholder laser gasblandingen. En præcist styret højfrekvent energi bruges til at skabe det ioniserede gas plasma, der producerer laserstrålen. RF metal lasere blev oprindeligt udviklet til meget krævende militære formål, De er under fortsat udvikling og egenskaberne forbedres løbende. Man har i dag opnået en meget høj modulationshastighed, høj effekt, og meget lang levetid. RF metal laser cartridgen kan genanvendes og man kan genopfylde den. RF metal laserne er kompakte, robust og har integreret luftkøling .
RF metal laser er det foretrukne valg indenfor de fleste applikationer i mange brancher . RF metal laserne er sikre i næsten ethvert miljø fordi de ikke kræver vandkøling og fordi de benytter en lav spænding.
Man kan kort og godt sige, at RF metal laserne er moderne lasere , der giver den højeste ydeevne med bedste kvalitet output, holdbarhed og meget lang levetid, lave driftomkostninger og stor sikkerhed.
Hvis du kigger efter et nyt lasersystem, så undersøg hvilken type laser der sidder i systemet.
Er du i tvivl, så kontakt os og vil vil fortælle mere om Metal RF CO2 lasere.

 

Unikt for Universal Laser

 • Universallaser 1-touch-laser-photo1-Touch Laser Photo™

  ...gør alle fotografier egnede til laser gravering. Vælg materialet og 1-Touch Laser Photo™ vil afgøre hvilke instillinger der er optimale og vælge den ideelle power og hastighed. Derefter graveres billedet ved et tryk på en knap Se video...  Se demo video...

 • hpdfoHPDFO™

  ...optikken fokuserer laserstrålen i et meget mindre brændpunkt. Det giver et skarpere billede og en finere tolerance. Samtidig giver det mulighed for direkte mærkning af flere metaller uden brug af mærkningspasta og lignende.

 • laser-interfaceLaser Interface+™

  Verdens mest avancerede og fleksible laser driver til materialebearbejdning. Laser Interface+™ er en materialebaseret printer driver der giver dig valget mellem automatisk eller manuel kontrol over alle systeminstillinger. Kombineret med Universal Control Panel (UCP), giver det fuldstændig kontrol.

 • multi-wavelengthMultiwave

  Den nye multi bølgelængde teknologiplatform udnytter de nyeste laser kilder til at behandle materialet.

  PLS6MW kan udstyres med 1,06μ, 10,6μ og 9,3μ lasercartridges Se video...

 • superspeed SuperSpeed™

  ....sender to uafhængige laserstråler, fra hver sin Laser cartrigde, ned på emnet således at hastigheden fordobles ved raster gravering.

 • pass-through Ægte Class4 med gennemløb

  Den alsidige ILS platform er designet til gennemløb således at den kan tage meget lange emner eller materiale i ruller Se video...

 • superspeedDual Laser Configuration

  ...giver mulighed for at sammenkoble to laser cartridges til at give en enkelt laserstråle for ekstra power og fleksibilitet. PLS6.150D, PLS6.150D (med SuperSpeed™), ILS9.75 og ILS12.75 er alle klar til Dual Laser Configuration. Se video...

 • rapid-reconfigurationRapid Reconfiguration™

  Alle Laser cartrigdes er pre aligned fra fabrikken så de er klar til at montere i laseren, uden nogen form for justering og kalibrering. Se video...

ulsbadge

Ingeniørfirmaet Finn R. Jacobsen ApS • Laurentsvej 28 • 2880 Bagsværd • Tlf: +45 4444 0488 • Fax: +45 4444 0715 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Website Security Test